Skip to content

Nieuwe website voor boekhandel De Bengel in Dordrecht

Met trots presenteert Talk Today de nieuwe webwinkel van boekhandel De Bengel!

De boekverkoop van de gemiddelde boekenwinkel is de laatste jaren behoorlijk gedaald. Dit is, naast de crisis en iBooks, het gevolg van de enorme toename in concurrentie van webwinkels zoals bol.com en selexyz. Om crisis en concurrentie het hoofd te kunnen bieden, is een sterke en aanstekelijke identiteit nodig. Boekhandel De Bengel heeft zo’n aanstekelijke identiteit.

De Bengel is al meer dan 40 jaar gevestigd in het centrum van Dordrecht en heeft een roemrucht verleden. Service en persoonlijke aandacht voor de bezoeker staan centraal. De Bengel heeft een naam hoog te houden en is daarom altijd een onafhankelijke en verrassende boekhandel gebleven.

De eigen import is één van de befaamde kernpunten van De Bengel. Behalve belangrijke nieuwe uitgaven, heeft De Bengel veel afgeprijsde boeken, waarvan vele alléén bij de winkel verkrijgbaar zijn. Deze aanbiedingen worden regelmatig gesignaleerd in landelijke kranten. Maar de Bengels zijn méér dan alleen boekverkopers. Onder het motto “als het er niet is, doen we het wel zelf”, geven zij boeken uit en organiseren ze spraakmakende lezingen.

Kortom De Bengel is dé winkel voor de echte liefhebber van boeken. Niet voor niets is hun motto “Wie leest leeft dubbel”.

De nieuwe website moest volledig aansluiten bij de identiteit van de winkel. De liefde voor het boek staat centraal in De Bengel en iedere bezoeker moet het gevoel hebben dat hij of zij welkom is.

Met deze doelstelling heeft Talk Today voor De Bengel een visuele identiteit ontwikkeld waarin het lezen en de beleving van het boek centraal staat. Daarnaast is het aantal onderwerpen op de website uitgebreid met artikelen als “Onder de aandacht”, “Wall of Fame”, “Boeken in het nieuws” en “Activiteiten”.

Zoals Talk Today al eerder in één van mijn blogs heb geschreven, is Talk Today een groot fan van het open source CMS WordPress vanwege het gebruikersgemak, dit in tegenstelling tot Joomla en Drupal. De volledige winkel is dan ook met dit CMS gemaakt.

Bezoek de webwinkel van De Bengel en ervaar zelf de liefde voor het boek!

Back To Top