Skip to content

Nieuwe pictogrammen en beeldscherm layout voor systeemintegrator D-Touch

D-Touch systeemintegratie is een middelgrote KNX systeemintegrator uit de Brabantse gemeente Boxtel. Het bedrijf verleent haar diensten als systeemintegrator aan installateurs. Naast de levering van KNX componenten ondersteunen zij bij complete projectbegeleiding en programmering.

Wat is KNX?

KNX is wereldwijd de enige open standaard voor huis- en gebouwenautomatisering. KNK is een systeem dat er voor zorgt dat alle componenten van het gebouwenautomatiseringssysteem met elkaar kunnen communiceren. Vanuit één centraal punt in een huis of gebouw kan bijvoorbeeld de verlichting, zonwering, verwarming, ventilatie, airconditioning, beveiliging, telecommunicatie en consumentenelektronica worden bediend en beheerd.

In het kader van system upgrade heeft D-Touch een nieuw beeldscherm laten ontwikkelen met andere beeldschermverhouding. Het beeldscherm is te vergelijken met een i-Pad maar dan groter. Met deze upgrade zag D-Touch de kans om gelijk het beeldscherm layout van een nieuwe vormgeving te voorzien.

Door ervaring op het gebied van crossmedia heeft D-Touch Talk Today benaderd om een beeldschermlayout van 1440 x 900 pixels, pictogrammen en de buttons van een moderne c.q. communicatieve vormgeving te voorzien. Een uitdagende opdracht waarin techniek, communicatie en esthetiek hand in hand gaan. Deze combinatie is Talk Today op het lijf geschreven en is de opdracht dan ook met beide handen aangepakt.

De pictogrammen en buttons zijn van een ingetogen vormgeving voorzien waardoor de omgeving zo min mogelijk wordt verstoord. Door de pictogrammen en tekst oranje op te laten lichten ontstaat een duidelijk onderscheid tussen de aan en uit status van de buttons. Met het plaatsen van de buttons aan de linkerkant van het beeldscherm blijft er voldoende ruimte over voor het plaatsen van plattegronden.

Back To Top