Skip to content

Meerdere redenen om infographics te gebruiken

Tegenwoordig wordt online informatie niet meer alleen in de vorm van een pdf-bestand of artikel weergegeven. Steeds meer organisaties kiezen voor een visuele weergave in grafische vorm, oftewel infographics. Ze nodigen uit om te lezen én te delen. Wat maakt infographics zo succesvol? En waarom zou je het moeten gebruiken als communicatiemiddel?

Groter bereik

Waarom zou je infographics moeten toepassen. Want zeg nou zelf, je wilt dat jouw informatie gelezen wordt door je doelgroep en het liefst wil je dat ze worden gedeeld, zodat je bereik groter wordt. Infographics zijn daarbij een effectief en een mooi middel om toe te passen. Je trekt de aandacht en je informatie wordt sneller opgenomen.

Communiceren

In deze tijd ontbreekt het vaak aan tijd om informatie eens rustig te bekijken of te lezen. Alles moet snel en bondig tot ons komen. Infographics zijn een effectieve vorm van content om hierop in te spelen. Daarnaast zijn ze vaak ook mooi om te bekijken en geven ze nét dat beetje extra. Ze vertellen namelijk een verhaal, wat vaak bij grafieken of illustraties ontbreekt. Uiteraard heb je goede en minder goede varianten en zal de ene visual effectiever zijn dan de ander.

Wil je meer redenen lezen over waarom je infographics zou moeten gebruiken? Scrol dan naar beneden om de visual van NeoMam Studios te bekijken. Voor een groter exemplaar klik je op de afbeelding.

Toepassingen van infographics

Een infographic kun je in verschillende situaties toepassen. Een paar voorbeelden:

  • Een cijfermatige onderbouwing van een idee of concept
  • Een opsomming van belangrijke branche cijfers
  • Een uitleg van een dienst die je aanbiedt
  • Het verhaal van jou als ondernemer / van jouw bedrijf
  • Een visuele weergave van de voor- en nadelen van verschillende aanbieders / producten

Je kunt je wellicht voorstellen dat het aantal verschillende toepassingen vaneen infographic bijna eindeloos zijn.

Wanneer je een infographic wil laten maken dan helpt Talk Today je daar graag mee.

Back To Top