Skip to content

Google plaatst websites met SSL-certificaat hoger in zoekresultaten

Een SSL-certificaat zorgt er voor dat de gegevensuitwisseling tussen de bezoeker en uw website via een versleutelde verbinding verloopt. Standaard is een verbinding niet beveiligd en kan informatie worden onderschept. Met een SSL-certificaat geeft u aan dat uw website betrouwbaar is en dat u de privacy van uw bezoekers respecteert.

Voor de bezoeker is uw veilige website te herkennen aan een slotje voor de url in de adresbalk van de browser. Door hierop te klikken kan deze dan ook uw geverifieerde bedrijfsinformatie zien.

https en Google-diensten

De zoekgigant heeft de afgelopen maanden naar eigen zeggen al getest en zag positieve resultaten. Google heeft al eerder uitgesproken dat het graag alle sites ziet overgaan op https en Google-diensten zijn dan ook al beveiligd via SSL certificaten. Het zoekbedrijf raadt sites aan om een SSL-certificaat te gaan gebruiken.

De stap heeft mogelijk grote gevolgen voor veel sites. Het verkeer vanuit Google is voor veel websites de belangrijkste of een belangrijke bron voor bezoek en een lagere plaats in de zoekmachine resulteert daardoor voor veel sites in een verminderd aantal bezoekers.

Back To Top