Skip to content

Cartoonist, het nieuwe programma van Martin Simek

Simek is sinds 1978 cartoonist in de kantlijn van zijn bestaan, want hij heeft er nooit een punt van gemaakt. Onder het pseudoniem AnoNe (Ja/Nee in het Tsjechisch) begon hij te tekenen in de NRC, en hij doet dat nog altijd voor De Groene Amsterdammer.

De nieuwe voorstelling van Simek voor het theaterseizoen 2013 – 2014 heet Cartoonist.

Komieken en cartoonisten zijn de enigen die beseffen dat hun mening om te lachen is. In ons digitale tijdperk, waarin iedereen zich na drie klikken op de mouse een mening kan aanschaffen, is het geweldig belangrijk om onszelf tenminste niet al te serieus te nemen. Want een mening is gevaarlijk speelgoed waarmee je de vrijheid om zeep kunt helpen, als je ermee omgaat zoals kinderen met lucifers. Het is niet dom om geen mening te hebben, het is juist dom om over alles een mening te hebben.

In zijn voorstelling ‘Cartoonist’ verandert Simeks point of view om de haverklap, gelijk de winter- en de zomercollecties. Gezichtspunten zijn namelijk ook aan modes onderhevig. De voorstelling ‘Cartoonist’ is een paskamer van het gedachtengoed van de moderne mens

Voor het nieuwe programma van Simek heeft Talk Today het nieuwe theateraffiche en flyer gemaakt. Het blijft natuurlijk altijd een hele eer om dit te mogen ontwerpen.

Back To Top